Assalamualaikum..
Hari ni sekali lagi kita baca petua orang-orang lama yang masih relevan untuk digunapakai sekarang. Bahan-bahan terdiri dari barang yang boleh didapati dari ruang dapur sendiri. Jom kita rikki...
Asam Keping Lembutkan Daging
Bagi memastikan hidangan daging tidak liat, lebih empuk dan lembut, masukkan beberapa asam keping ke dalam air rebusan daging. Biarkan sehingga kering dan perap semalaman. Kemudian, masak mengikut selera anda.
Hilangkan Kesan Kotoran pada papan Pemotong
Bagi membersihkan papan pemotong, perahkan sebiji limau nipis bersama garam di atas permukaan papan pemotong. Biarkan selama 10 minit -15 minit. Kemudian, bilas dengan air dan sental dengan dawai pencuci. Papan pemotong kembali bersih dan segala kotoran hilang.
Daging Kambing Tidak Hamis Lagi
Atasi masaalah bau hamis daging kambing dengan mengambil beberapa pucuk daun jambu .Ramas bersama -sama daging dan tos.Kemudian,basuh daging menggunakan air bersih .Untuk lebih berkesan ,perapkan daging kambing bersama halia dan beberapa ulas bawang bawang putih yang telah ditumbuk .
Kurang Lendir Bendi
Rebus bendi di dalam air mendidih tanpa memotong bendi terlebih dahulu . Apabila Bendi menjadi lembut ,keluarkan bendi dari air rebusan dan tos seketika. Panaskan kuali dan tumiskan bahan masakkan. Akhir sekali masukkan bendi
I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
AZLIN BINTI JAAFAR
ID No. 947971
SMS/WhatsApp/Telegram : 012-3769117
Fanpage : www.facebook.com/superbnutrition
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
0 comments:
Post a Comment