Friday, 31 October 2014

CARA MENDAPATKAN KULIT CANTIK

Assalamualaikum...


Kalau dah baca artikel saya mengenai TIPS UNTUK KULIT SIHAT, sekarang kena baca pula 
CARA MENDAPATKAN KULIT CANTIK dengan supplement Shaklee. 
Almaklumlah, nak telan tomato, carrot, sayur hijau, kekacang, ikan hari-hari....bimbang muak pulak. Tu, tak termasuk lagi dengan cara memasak yang salah hingga menghilangkan kandungan nutrien dalam satu-satu makanan tu. Dan lagi kerosakan yang disebabkan oleh chemical dari racun serangga yang disembur kepada sayuran dan buah-buahan.

Jom tengok set basic untuk kecantikan kulit yang disyorkan..



                        






Bagaimana ia membantu mencantikkan kulit



B Complex


B-complex – Mengandungi 8 kumpulan vitamin B yang melengkapi antara satu sama lain. Ianya membantu untuk mengekalkan tona kulit yang sihat. B-complex sangat berguna untuk mengawal stress dan membuatkan kita jadi gembira serta tenang. Stress adalah punca kepada masalah serius kulit berjerawat.




Vitamin C



Vitamin C – antikoksidan yang berfungsi untuk melindungi antioksidan lain. Ianya juga bertindak melambatkan proses kerosakan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedut serta garis penuaan.Vitamin C juga bertindak melindung dan membaiki kulit. Selain itu, Vitamin C adalah bahan utama dalam sintesis kolagen.



Vitamin E


Vitamin E – Merupakan antioksidan yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan daripada berlaku. Kajian menunjukkan pengambilan vitamin E untuk jangka panjang akan dapat mengurangkan sunburn akibat dedahan kepada sinaran UV. Vitamin E akan membantu untuk mendapatkan kulit yang sihat jika mengambil vitamin antioksidan secukupnya.


Ini cuma yang basic... ada lagi kalau anda ada bajet lebih. 
Next time kita cerita lagi ye.

BERMINAT???

Kalau anda berminat ingin mengetahui info lanjut boleh message no saya. InshaAllah saya akan bantu anda....

============================nak COD??

Dapatkan dari Ejen Shaklee Seri Kembangan/Serdang/Balakong/Jalan Raja Chulan hari ini.

Hubungi segera :     SID Azlin Jaafar (947971)                                                                            Whatsapp/Telegram/We Chat: 012-3769117                                                                                FB : Azlin Jaafar                                                                                                                         Page : Superb Nutrition

====================Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! 




******these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease****** ~>Hubungi saya dengan SMS/Whatsapp ke no 0123769117 atau ~~>Email ke lindegreat@hotmail.com untuk maklumat lanjut.



TIPS UNTUK KULIT SIHAT, CERAH & BERSERI


Assalamualaikum...

Kulit yang sihat tidak hanya memerlukan rawatan dari luar tetapi juga pengambilan nutrisi dari makanan. Ada beberapa nutrisi yang boleh diambil dan diamalkan untuk mendapatkan kulit yang sihat.

                                   1.AIR
Air menjaga akar kuit agar sentiasa lembap, mengurangi garis-garis halus dan kerutan pada kulit. Ia juga membantu sel untuk menyerap nutrisi dengan lebih baik dan mengeluarkan racun. Air juga membantu melancarkan aliran darah dan menjaga kulit agar tetap segar dan berseri.


2. SELENIUM
Selenium merupakan mineral yang membantu melindungi sel-sel kulit dari radika bebas. Selain itu mineral ini juga berfungsi mencegah kanser.



3. COENZYME Q10 (COQ10)
CoQ10 merupakan antioksidan kuat yang dihasilkan di dalam tubuh secara semulajadi. Antioksidan ini melindungi kulit dan sel-sel tubuh daripada kerosakan akibat radikal bebas. Ia juga terlibat dalam penghasilan tenaga dan fungsi sistem kekebalan tubuh.




4. VITAMIN A
Jika inginkan kulit cerah dan halus, tambah pengambilan makanan seperti tomato, limau dan lobak merah. Buah dan sayuran yang kaya dengan vitamin A dapat membantu dalam memelihara kelembapan lapisan kulit bawah.






5. VITAMIN C
Vitamin C membantu melindungi kulit dari sinar matahari. Ia juga membantu memperbaiki kerosakan akibat radikal bebas. Radikal bebas umumnya merosakkan serat kulit seperti kolagen dan elastin.






6. VITAMIN E
Vitamin E merupakan antioksidan lain yang boleh mencegah kerosakan kulit akibat sinar matahari. Vitamin ini juga berperanan sebagai anti-peradangan dan menguatkan sistem kekebalan tubuuh.






7. ASID LEMAK ESSENSIAL
Asid lemak essential seperti omega-3 dan omega-6 membantu menghasilkan lapisan minyak pelindung semulajadi kulit serta mencegah timbulnya jerawat.





Pemakanan seimbang dan sihat penting untuk kecantikan kulit. Tidur yang cukup juga perlu untuk kulit yang cantik. Kedua-duanya perlu diambil kira. Mulakan dari sekarang. Jangan dibiarkan ia rosak disebabkan diri sendiri. Mencegah lebih baik dari mengubati...


============================

Inginkan supplement untuk   SET KULIT CANTIK???

Kalau anda berminat ingin mengetahui info lanjut boleh message no saya. InshaAllah saya akan bantu anda....

============================nak COD??
Dapatkan dari Ejen Shaklee Seri Kembangan/Serdang/Balakong/Jalan Raja Chulan hari ini.

Hubungi segera :     SID Azlin Jaafar (947971)                                                                            Whatsapp/Telegram/We Chat: 012-3769117                                                                                FB : Azlin Jaafar                                                                                                                         Page : Superb Nutrition

====================Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! 


******these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease****** ~>Hubungi saya dengan SMS/Whatsapp ke no 0123769117 atau ~~>Email ke lindegreat@hotmail.com untuk maklumat lanjut.

Thursday, 30 October 2014

ATASI GOUT TANPA UBAT!!



ASSALAMUALAIKUM...




Dah baca cerita pasal GOUT kan??? Dah baca pasal ubat-ubatan yang diberi oleh doktor kan???Dah baca kesan jangka panjang akibat dari pengambilan ubat-ubatan itu kan???


MASIH TIDAK TAKUT???

Janganlah bila dah terhantuk, baru nak terngadah. Kita ni harus juga beringat-ingat. Nak makan pun biarlah berpada-pada. Nanti bila dah sakit, langsung dah tak boleh jamah lagi makanan kegemaran tu. Kan dah menjadi suatu kerugian...

Dan lagi pulak, kalau dah terjebak ngan GOUT ni, makan pain-killer, ada effect kat BUAH PINGGANG lak kemudian hari....hohoho...TAKUTTTT!!!!

Sebagai langkah berjaga-jaga, jom kita layan supplement Shaklee ni. Harga mampu milik Dik Non. IN SHA ALLAH, bila istiqamah dalam consume supplement ni, sakit GOUT dah takde lagi. Dah boleh "say babai GOUT" dah...;)


Suppliment yang dicadangkan

Advanced Joint Health Tablet

  • Advance Joint Health - 100% bebas kondrotin. Menyokong keselesaan sendi. menbantu mengekalkan tulang rawan. Kandungan ekstrak jagung merupakan sumber kepada glukosamina (bahan binaan utama bagi membina tulang rawn dan melincirkan sendi).  Ia juga ditemui di dalam tendon dan ligamen.Memelihara tisu pengambung dimana kandungan zink, tembaga, mangan dan vitamin C boleh memelihara tisu penyambung supaya sentiasa sihat. Kandungan ini jugalah yang membekalkan nutrien bagi menyokong kolagen dan tisu peyambung lain yang memberi kekuatan kepada struktur sendi.
OmegaGuardâ„¢






OmegaGuard – Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan pada sendi pesakit dan juga membantu penjagaan kesihatan sendi.
Alfalfa Complex











Alfalfa – untuk menyingkirkan toksik secara lembut dari badan. Namun pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak. Vitamin dalam alfalfa mampu membantu menyingkitkan asid uric yang berlebihan di dalam darah melalui air kencing. Alfalfa juga mempunyai anti keradangan di mana membantu mengurangkan keradangan dalam sendi yang biasa di alami oleh pesakit gout.





************************************************

Kalau anda berminat ingin mengetahui info lanjut boleh message no saya. InshaAllah saya akan bantu anda....


============================
nak COD??

Dapatkan dari 
Ejen Shaklee Seri Kembangan/Serdang/Balakong/Jalan Raja Chulan hari ini.


Hubungi segera :     
SID Azlin Jaafar (947971)                                                                            
Whatsapp/Telegram/We Chat: 012-3769117                                                                                
FB : Azlin Jaafar                                                                                                                         
Page : Superb Nutrition


====================Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! 



******these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease****** ~>Hubungi saya dengan SMS/Whatsapp ke no 0123769117 atau ~~>Email ke lindegreat@hotmail.com untuk maklumat lanjut.

GOUT....JANGAN DIPANDANG ENTENG


GOUT: BAGAIMANA IA TERJADI??









APA ITU GOUT??


Penyakit Gout ialah salah satu bentuk artritis yang diakibatkan oleh pengumpulan hablur-hablur asid urik pada sendi-sendi. Penyakit ini terlalu menyakitkan dan dalam kebanyakan kes, hanya menjejaskan satu sendi (monoartritis), khususnya ibu jari kaki. Istilah “gout” berasal daripada perkataan bahasa Latin, “gutta” yang bermakna ‘setitis’, disebabkan kepercayaan ketika itu bahawa gout diakibatkan oleh titis humor-humor yang mengerikan dan yang mungkin berkait dengan ketul-ketul mendapan urat.

Gout kini merupakan satu penyakit yang semakin banyak menyerang rakyat Malaysia. Dikalangan rakan sekerja penyakit ini sudah menular dengan rancak dan paling ramai yang menghidapinya ialah kalangan lelaki berusia lebih 40an. Namun ada antara kes gout juga menyerang lelaki berusia awal 30an. Menurut NIH (National Institutes of Health in America), gout telah menyerang kira-kira 2.1 juta penduduk di Amerika dan kerap di hadapi oleh lelaki berusia antara 40 – 50. Ia jarang berlaku pada kanak-kanak-kanak dan remaja.


Apa sebenarnya penyakit gout?


Gout ialah satu penyakit yang diakibatkan oleh peningkatan asid urik di dalam darah. Apabila tahap asid urik dalam darah ini terus meningkat, sebahagian asid urik ini akan membentuk “kristal asid urik” pada bahagian sendi-sendi dan ini akan menyebabkan sendi ini mengalami sakit, sukar di bergerak, pembengkakan dan inflamasi. Gout selalunya menyerang sendi pada ibu jari kaki seperti gambar.


Asid urik adalah satu bahan hasil pemecahan sel-sel tua yang mati (DNA dan RNA) yang berlaku di dalam hati. Asid urik juga dihasilkan apabila manusia mengambil makanan yang tinggi kandungan protinnya seperti daging. Protin akan diuraikan kepada asid amino dan sebahagian asid amino yang berlebihan akan diuraikan kepada asid urik. Dalam bahasa mudah, asid urik adalah hasil penguraian sel yang mati serta dari makanan yang diambil.

Dalam keadaan normal, asid urik dalam darah ini akan dikeluarkan daripada tubuh sebahagian besarnya melalui air kencing dan bakinya melalui ketulan najis. Masalah hanya akan timbul apabila asid urik dalam darah ini tidak dapat dikeluarkan dari tubuh. Apabila ini berlaku maka paras asid urik akan meningkat dan seterusnya mengakibatkan gout.


Apabila pesakit gout menemui doktor, apa yang akan dibuat oleh doktor ialah dengan memberikan ubat untuk menghilangkan kesan sakit (pain killer), mengurangkan pembengkakan dan mengurangkan paras asid urik dalam darah.


Bagi mengurangkan paras asid urik, selalunya doktor memberikan ubat Allopurinol (Lopurin, Zurinol, Zyloprim). Ubat ini berfungsi untuk mengurangkan kandungan asid urik dalam darah melalui kaedah “memperlahankan pengeluaran asid urik. Kemungkinan kesan sampingan ubat ini ialah gatal kulit, perut meragam dan kadang-kadang boleh juga menyebabkan kesan alergi pening dan sakit otot. Sebenarnya ubat allopurinol tidak menyembuhkan gout, ia hanya sekadar memperlahankan pengeluaran asid urik dari tubuh. Bagi saya penggunaan ubat jenis ini langsung tidak munasabah.

Selain allopurinol, ubat pain killer dan mengurangkan pembengkakan yang diberikan doktor sebenarnya memanglah kelihatan seperti sesuatu yang amat hebat keana ia memberikan kesan positif dalam jangka masa singkat selepas pengambilanya iaitu selepas beberapa jam namun sebenarnya pada pandangan saya ia adalah “racun” yang sebennarnya menambahkan masalah bagi pesakit gout. Ini kerana kebanyakan pain killer yang diberikan doktor, selain dari menghilangkan kesan sakit pesakit gout, ia sebenarnya merosakkan buah pinggang dan ini bukan lagi rahsia di kalangan doktor. Kadang-kadang terdapat kes perbalahan antara doktor kerana antara mereka ada yang tidak bersetuju kerana doktor tersebut memberikan pain killer dari jenama tertentu kepada pesakit gout. Begitulah, sesama mereka pun berbalah, mana yang betul? Sebenarnya dua-dua yang berbalah pada pandangan saya pun tidak betul kerana jikalau mengikut saya, pesakit gout tidak boleh sama sekali mengambil ubat pain killer dan ubat bengkak.

Ubat pain killer merosakkan buah pinggang dan apabila buah pinggang semakin rosak, semakin sukar untuk buah pinggang ini menyingkirkan asid urik dari tubuh. Inilah sebabnya saya menghalang sebarang penggunaan ubat pain killer dan ubat bengkak dalam menangani gout.

Punca gout antaranya ialah:

1. Tidak cukup minum air sehari iaitu kurang dari 2L sehari
2. Gemar sangat makan kacang tanah, kacang putih dan kacang bergaram
3. Gemar makan buah-buahan jeruk
4. Gemar makan mee segera
5. Gemar dan kerap mengambil Nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa
6. Gemar dan kerap makan mi kuning dan roti canai.
7. Gemar dan kerap minum teh kedai
8. Gemar dan kerap makan cokelat dan Milo dan segala sejenisnya
9. Gemar dan kerap ambil durian, rambutan, ciku, mangga siam, mata kucing siam dan longan dengan kuantiti yang banyak.
10. Gemar dan kerap makan jambu dan tembikai termasuk tembikai susu
11. Kerap dan banyak mengambil kerang, ketam, udang dan sotong serta telur masin
12. Kerap dan banyak makan buah oren seperti oren sunkist, air limau seperti air teh O limau.
13. Kerap dan banyak mengambil kordial SUNQUICK serta kordial lainnya
14. Terlalu kerap makan makan kari
15. Tidak suka makan sayur terutama sayuran pahit.
16. Kerap makan cendawan dan produk cendawan termasuk ubat ganoderma
17. Kerap mengambil ubat pain killer
18. Gemar makan dan kerap fastfood seperti burger dsbnya
19. Penggambilan ubat supplement yang bermacam.


Sumber: Wannura Terapi

******these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease****** ~>Hubungi saya dengan SMS/Whatsapp ke no 0123769117 atau ~~>Email ke lindegreat@hotmail.com untuk maklumat lanjut.

Wednesday, 29 October 2014

TIPS MENCEGAH BUASIR



Assalamualaikum...



kenali masalah buasir
BUASIR

Dah baca mengenai BUASIR?? Horror juga kan... 

Bila dah tau dengan pembedahan pun keselesaan tidak terjamin, rasanya adalah lebih bijak kalau kita mencegah dahulu daripada mengubati. Dalam artikel sebelum ini ada diceritakan tanda-tanda dan tahap keadaan diri apabila mengidap BUASIR. So, kita boleh kaji sendiri tahap kesihatan diri-sendiri kan??

Anda lebih tau keadaan diri anda bukan? Sekiranya anda mempunyai tanda tanda buasir pada peringkat awal mungkin boleh cuba dengan kaedah alternatif iaitu mencuba supplement terlebih dahulu.


Shaklee mempunyai rangkaian vitamin yang sesuai untuk diamalkan. Yang sangat disyorkan adalah:~


1) OSTEMATRIX


~ OSTEMATRIX membantu mengurangkan SEMBELIT dan melancarkan PEMBUANGAN AIR BESAR serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.


2) OMEGAGUARD


~ Baik untuk sendi/otot. Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGAGUARD membantu untuk MENGECUTKAN OTOT yang bengkak tersebut.


3) ZINC COMPLEX


~ Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. ZINC COMPLEX membantu MENYEMBUHKAN LUKA di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.



************************************************

Kalau anda berminat ingin mengetahui info lanjut boleh message no saya. InshaAllah saya akan bantu anda....


============================
Dapatkan dari Ejen Shaklee Seri Kembangan/Serdang/Balakong/Jalan Raja Chulan hari ini.


Hubungi segera :     SID Azlin Jaafar (947971)                                                                                                              Whatsapp/Telegram/We Chat: 012-3769117                                                                                FB : Azlin Jaafar                                                                                                                         Page : Superb Nutrition


====================Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! 


******these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease****** ~>Hubungi saya dengan SMS/Whatsapp ke no 0123769117 atau ~~>Email ke lindegreat@hotmail.com untuk maklumat lanjut.

BUASIR: ADAKAH IA BAHAYA??

APA ITU BUASIR??


Buasir adalah pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah.

Buasir terjadi disebabkan oleh terlalu banyak tekanan di bahagian rektum, menyebabkan dinding vena darah teregang atau memberi dan membonjol. Kadangkala ianya boleh pecah.





JENIS-JENIS BUASIR


Ada dua jenis buasir : Dalaman dan Luaran

  • Buasir Dalaman:
  • Buasir ini tidak terasa sakit dan gatal kerana ia terletak jauh ke dalam rektum. Buasir dalaman tidak merbahaya tetapi meneran dan gangguan dari laluan najis semasa membuang air besar boleh mencederakan permukaan buasir yang getas dan menyebabkannya berdarah.

Anda akan terlihat titisan darah yang berwarna merah cerah pada kertas tisu atau di mangkuk tandas. Jika keadaan ini berlaku anda perlu mendapat bantuan perubatan, kerana darah tersebut mungkin datang dari sumber lain seperti ketumbuhan atau kanser kolorektum.


  • Buasir Luaran:
  • Buasir jenis inilah yang selalu kita dengar mengakibatkan gejala-gejala seperti sakit, pedih dan gatal di dubur. Jika buasir ini tersepit (bekalan darah akan terputus), bekuan darah akan terjadi di dalamnya menyebabkan ia terasa amat sakit. Gejala-gejala beginilah yang menyebabkan buasir jenis ini memerlukan perhatian dan rawatan perubatan.
    Apabila sahaja salur darah vena rektum teregang atau memberi dan terjadinya buasir adalah sukar untuk ia dibuang atau ditanggalkan sepenuhnya. Buasir ini akan berulang kembali walaupun dengan tekanan atau bebanan yang lebih ringan berbanding dengan yang dahulunya.



Kebiasaan tanda-tanda awal berlaku sewaktu kita meneran ataupun bila memberi tekanan semasa membuang air besar. Sehinggakan merasa sangat sakit kalau nak keluar. Jadi, buasir ni adalah pembengkakan sel-sel yang melapisi saluran dubur itu. Jadi, bila ia sudah
membengkak, najis nak keluar akan bergesel dengan buasir ni, jadi, memang sakit dan perit yg amat sangat.

Penyakit buasir ni ada 4 peringkat, jika ada tanda-tanda macam kat bawah ni, boleh jumpa Doktor cepat-cepat untuk mengelakkan berlarutan ;



Tahap 1
Berlaku pendarahan dan bengkak menonjol keluar.

Tahap 2
Disebabkan oleh pergerakan usus, bengkak akan keluar tetapi secara spontan akan masuk balik kat dubur tu.

Tahap 3
Keadaan yang sama seperti tahap dua, tetapi bengkak tersebut akan hanya berada di dalam setelah ditolak masuk secara fizikal, maknanya korang kena la tolak guna jari,memang sakitlah sikit.sebaiknya gunakan Minyak But but  keluaran HPA dan lain- lain.

Tahap 4:
Darah pekat keluar, menyebabkan rasa sakit dan susah untuk meneran. Buasir akan berada di luar kawasan dubur. Memang sakit dan perlu  dibedah kalau dah macam nie.




ANTARA PENYEBAB UTAMA MASALAH BUASIR


  • Sentiasa duduk
  • Kerap meneran semasa membuang air besar
  • Duduk mencangkung di dalam tandas terlalu lama
  • Batuk yang kuat
  • Mengangkat benda berat
  • Bersalin
  • Amalan seks melalui dubur.

ANDA BERPOTENSI SEKIRANYA


  • Dalam keluarga ada keturunan masalah buasir
  • Mengalami batuk berpanjangan dan kuat
  • Meneran merupakan sebab yang paling biasa untuk mendapat buasir

Sekiranya anda mempunyai tanda tanda seperti di atas, lebih baik mencegah dari berubat. Terdapat banyak ubat buasir di pasaran. Yang paling biasa digunakan ialah ubat untuk membantu pengecutan buasir seperti Daflon, ubat tahan sakit serta ubat suppository (anucare) untuk dimasukkan ke dubur.
Ubat hanya bertujuan untuk mengurangi gejala buasir itu sahaja. Kaedah lain yang biasa dicuba antaranya adalah rendam dengan air suam  selama 10 minit, penggunaan krim hemorrhoid atau ubat suppository (anucare) ke kawasan yang terkena buasir selama waktu waktu tertentu.

Dan yang lebih buruk, buasir yang terpaksa menjalani pembedahan untuk pulih. Selalunya, sehingga sampai ke tahap ini, selepas pembedahan pun keadaan tidak akan kembali seperti normal. Pasti rasa tidak selesa akan menghantui seumur hidup.

Buasir boleh menyerang tidak kira lelaki atau perempuan. Jadi, apa yang penting adalah menjaga kesihatan diri, kebersihan diri. 

Berminat untuk mengetahui supplement MENCEGAH BUASIR???







******these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease****** ~>Hubungi saya dengan SMS/Whatsapp ke no 0123769117 atau ~~>Email ke lindegreat@hotmail.com untuk maklumat lanjut.

Tuesday, 28 October 2014

KAEDAH TERBAIK ATASI GASTRIK





Trio Set Gastrik



TRIO SET GASTRIK



ESP

  • Meneutralkan keasidan dalam perut disebabkan jus gastrik. ESP bersifat alkali dan apabila bercampur dengan asid perut ia akan mengurangkan hakisan pada dinding perut.
  • Kemudian zat asid amino dalam ESP akan membina sel dan tisu baru pada dinding perut.
Ostematrix

  • Vitamin yang mengandungi kalsium dengan magnesium dan vitamin D
  • Membantu meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.
  • Kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sesiapa yang memang gemar minum susu adalah jarang untuk mendapat gastrik.


Peppermint-Ginger Plus

  • Membantu dalam merawat atau mencegah masalah loya, gastrik, sendawa dan penghadaman
  • Membantu dalam melegakan perut akibat angin



TESTIMONI PESAKIT GASTRIK




testimoni 1




Testimoni 2




Testimoni 3


Ingin dapatkan sebarang set-set Shaklee yang disyorkan??

============================
Dapatkan dari Ejen Shaklee Seri Kembangan/Serdang/Balakong/Jalan Raja Chulan hari ini.

Hubungi segera :     SID Azlin Jaafar (947971)                                                          Whatsapp/Telegram/We Chat: 012-3769117                                                        FB : Azlin Jaafar                                                         Page : Superb Nutrition
====================
Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! 


******these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease****** ~>Hubungi saya dengan SMS/Whatsapp ke no 0123769117 atau ~~>Email ke lindegreat@hotmail.com untuk maklumat lanjut.

KENALI PUNCA PENYAKIT GASTRIK



PUNCA BERLAKUNYA GASTRIK


sakit perut akibat gastrik




Punca penyakit gastrik adalah amalan tabiat makan (minum pagi, makan tengahari dan makan malam) yang tidak mengikut waktu yang tetap. Apabila amalan ini diteruskan untuk tempuh kira-kira 5 tahun, insyaAllah Allah akan memberikan penyakit gastrik.Setelah penyakit gastrik dikesan, namun tabiat ini masih diteruskan, dalam tempuh 2 tahun lagi, orang ini akan mendapat penyakit yang lebih serius lagi iaitu peptic ulcer atau ulser perut.



Tanda-tanda penyakit gastrik:



  • Kerap sakit kepala di bahagian kanan kepala terutama apabila perut kosong atau lewat makan nasi.
  • Sakit kepala ini kadang-kadang diikuti dengan perasaan loya atau mual dan sebu perut dan hilang selera untuk makan. Kadang-kadang simptom ini dialami tanpa sakit kepala.
  • Demam yang saya panggil demam gastrik apabila selalu miss makan pagi, tengahari atau malam.
  • Muntah kadang-kadang berwarna kuning dan kadang-kadang ada darah dalam muntah atau darah beku bergumpal.
  • Sakit perut yang kadang kala teramat sakit.
  • Keluar angin dari mulut macam sendawa terutama bila diurut



Makanan yang perlu dielakkan bg pengidap GASTRIK



~ makanan bercili-makanan yang pedas

~ makanan yang masam spt jeruk & keju

~ kafein

~ miniman bergas & makanan berangin

~ merokok


Kesimpulan di sini, pengamalan pemakanan berkhasiat dan amalan hidup sihat itu penting bagi memastikan kehidupan yang sejahtera. wallahualam..




******these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease****** ~>Hubungi saya dengan SMS/Whatsapp ke no 0123769117 atau ~~>Email ke lindegreat@hotmail.com untuk maklumat lanjut.

Monday, 27 October 2014

ALZHEIMER:JOM CEGAH DIUSIA MUDA



Assalamualaikum...

Dah baca artikel mengenai Nyanyuk diusia Muda?? Menakutkan bukan. Keadaan persekitaran, pemakanan dan gaya hidup masa kini membawa kepada masalah-masalah sebegini. Kalau dulu penyakit nyanyuk terkenal dikalangan yang berumur 60 ke atas, tapi kini ia juga dihidapi oleh orang muda. Malah lebih teruk seawal umur 29 tahun sudah ada kes dilaporkan.

Menurut kata pakar tiada lagi penawar bagi penyakit nyanyuk ini tetapi melambatkan proses nyanyuk ada dengan pengambilan ubat-ubat tertentu. Walaubagaimanapun pasti ada cara bagi mencegah dari mendapat penyakit ini.

Di sini saya cadangan supplement yang sesuai untuk mencegah penyakit nyanyuk ini:



Set Asas Alzheimer


*****************************************************




B Complex



  • Asid folik dan vitamin B12 membantu dalam pembentukan  sel-sel darah merah dalam tubuh




LECITHIN



  • Perangsang bagi asetilkolina-neorotransmitter yang bertanggungjawab untuk fungsi otak biasa termasuk daya ingatan 






OMEGA GUARD 

  • Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak omega 3 daripada ikan laut dalam. DHA dan EPA perlu diperoleh melalui pemakanan dan berkesan dalam mengurangkan keradangan serta menyokong fungsi sistem saraf dan mata.


Moga dengan mengamal supplement-supplement ini, kita akan terhindar dari penyakit. Bukankah mencegah lebih baik dari mengubati?? Wallahualam...

============================


Dapatkan dari Ejen Shaklee Seri Kembangan/Serdang/Balakong/Jalan Raja Chulan hari ini.

Hubungi segera :     SID Azlin Jaafar (947971)                                                          Whatsapp/Telegram/We Chat: 012-3769117                                                        FB : Azlin Jaafar                                                         Page : Superb Nutrition
====================
Dapatkan penjimatan hebat product Shaklee sehingga 30% dengan mendaftar sebagai ahli shaklee! 



******these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease****** ~>Hubungi saya dengan SMS/Whatsapp ke no 0123769117 atau ~~>Email ke lindegreat@hotmail.com untuk maklumat lanjut.