Sunday, 12 October 2014

OMEGA-3: MAKANAN UNTUK JANTUNG & OTAK

Dalam dok bercerita pasal arwah, terfikir pasal punca kematian arwah. Almaklumlah...ada yang cakap dia mati akibat sakit jantung, darah tinggi, pendarahan otak. Wallahualam...

Kalau kita lihat dan kaji, makanan terbaik untuk jantung, otak dan mereka yang menghidap penyakit darah tinggi ialah OMEGA-3. Ikan yang berlemak seperti ikan salmon, tuna, sardin, makerel dan trout mempunyai kandungan omega 3 yang amat tinggi. Asid lemak omega 3 akan memperlahankan pemendapan kolesterol pada dinding saluran darah dan mengurangkan keradangan pada dinding saluran darah dalam tubuh manusia. Sebab itulah pemakanan ikan setiap hari amat digalakkan sebagai sebahagian dari cara pemakanan yang sihat yang boleh menurunkan paras kolesterol, mengawal tekanan darah dan mencegah sakit jantung.

Makan lah ikan setiap hari untuk mengoptimumkan kesihatan jantung dan menurunkan paras kolesterol darah. Semua jenis ikan mengandungi kandungan omega 3 yang tinggi berbanding makanan lain. Kalau tak suka makan ikan setiap hari, makanlah suplemen omega 3 kerana ia juga membantu mendapatkan sumber omega 3 untuk menurunkan paras kolesterol.OMEGAGUARD SHAKLEE

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak omega 3 daripada ikan laut dalam. DHA dan EPA perlu diperoleh melalui pemakanan dan berkesan dalam mengurangkan keradangan serta menyokong fungsi sistem saraf dan mata.
Shaklee OmegaGuard ialah suplemen pemakanan yang mengandungi minyak ikan. Satu sajian OmegaGuard membekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.


KENAPA PERLU PILIH OMEGAGUARD SHAKLEE BERBANDING JENAMA LAIN??
 KEBAIKAN OMEGAGUARD SHAKLEE YANG PERLU ANDA TAHU

SIAPA PERLUKAN OMEGAGUARD SHAKLEE


1) IBU HAMIL2) IBU YANG MENYUSUKAN ANAK


3) OBESITI


4) KANAK-KANAK

5) KANAK-KANAK DEMAM & ASTHMA


**************************************

MAKANAN LAIN YG MENGANDUNGI OMEGA 3


  • Minyak flaxseed
  • Minyak konola
  • Kacang walnut
  • Telur
  • Susu


Untuk cara yang lebih mudah ambillah suplemen OmegaGuard Shakleec setiap hari untuk kesihatan jantung anda.


kredit: Dr Norman-Live to Serve!


******these statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intend to diagnose, treat, cure or prevent any disease****** ~>Hubungi saya dengan SMS/Whatsapp ke no 0123769117 atau ~~>Email ke lindegreat@hotmail.com untuk maklumat lanjut.

1 comment: