Thursday, 30 May 2013

GOUT

Petua mengatasi sakit Gout




Terasa seperti ada kaca yang menusuk ke kaki? Tak bebas bergerak dan melakukan aktiviti harian? Program tergendala?
Tak boleh driving? Nah, itulah penangan gout.

Apabila gout berlaku ia mampu menyebabkan kesakitan yang amat, bisa/pedih, kekejangan, kehangatan dan bengkak pada satu-satu sendi kebiasaannya pada ibujari kaki (75% serangan pertama). Kesakitan itu boleh berlaku berulang-ulang sehingga ia dirawat.

Punca Gout
Asid urik yang berlebihan di dalam darah akan menghasilakn GOUT!. Asid urik tinggi(KAUT) itu mula membentuk mendapan atau hablur seperti Kristal pada sendi-sendi tertentu. menyebabkan episod serangan gout anda bermula. Bayangkan anda terpijak bucu-bucu tajam batu karang dalam laut. Sakit bukan? Inikan pula ada hablur-hablur yang berkumpul pada sendi anda dan mula menyucuk dari dalam…Adoiii…
Cara mengatasi

 Apa rawatannya?
Rawatan gout terbahagi kepada dua:
1.     Rawatan segera untuk menangani kesakitan

a.     Rawatan sendiri
                                             
  i.     Tinggikan aras sendi yang sakit (contohnya jika ibu jari kaki yang sakit, tinggikan kaki dari aras kepala). Ini menggalakan reversal pengaliran darah supaya darah tidak terkumpul disekitar sendi yang mengalami keradangan justeru tidak menambah kesakitan yang dialami meskipun tidak mengurangkannya dengan signifikan.
                                           
   ii.     Meletak pek ais disekitar sendi untuk melegakan bengkak dan rasa panas.Jangan letak ais secara terus kepada kulit atau lebih dari 20minit untuk mengelakkan kerosakan pada kulit.

b.     Ubat-ubatan (Rujuk doktor!)
                                             
  i.     Non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) : diclofenac indomethacin, naproxen
                                            
  ii.     Colchicine

2.     Rawatan berterusan untuk mengelakkan kesakitan di masa hadapan.

a.     Pemakanan :
                                              
i.     Mengurangkan atau menghindari makanan yang kaya dengan purina.
                                            
  ii.     Minum air dengan banyak.
 iii.     Kurangkan berat badan

b.     Bekam lintah ternyata antara salah satu alternatif selain ubatan moden yang digunakan untuk menghilangkan serta mencegah penyakit gout. Keberkesanan bekam lintah dalam menyembuh penyakit ini adalah kerana wujudnya  hirudin(pencair darah) dalam air liur lintah
 Vitamin cadangan (tentunya Shaklee.. oh my...)
                                            
i.      Vita C
ii.     Vivix – mengandungi kompaun antioksidan anthocyanains yang mampu melegakan keradangan dan mengurangkan tahap urate (hablur Kristal terhasil dari asid urik) dalam darah. *
iii.     Omega Guard (Omega 3 Fatty Acids)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
--------------------------------------------------- 
Hubungi saya Azlin Jaafar dengan sms ke 012 3769117  untuk maklumat lanjut.

Sunday, 19 May 2013

VIVIX


VIVIX suplemen kesihatan berkhasiat untuk kehidupan


VIVIX ...BADAN SIHAT DAN PULIH DARI PENYAKIT KRONIK

Semua orang mengidam untuk hidup selama mungkin dan dikurniakan kesihatan tubuh badan yang berpanjanganTetapi berharap sahaja belum mencukupi.Harus disertai dengan pelbagai usaha dan tawakkal serta inisiatif yang bersesuaian.Justeru itu shaklee ingin berkongsi kebaikan mengenai vivix iaitu suplemen dunia yang terhebat untuk rahsia tua yang berpanjangan.

Apakah VIVIX?

Suplemen terbaik dunia untuk memberikan kesan anda lebih muda 25 tahun
Kandungan VIVIX yang suci dan halal lagi semulajadi berkesan

Anggur Muscadine-Anggur terbukti dapat membantu perempuan mencegah sakit barah.ANTIOKSIDAN dalamnya membantu melindungi dari radiasi fibrosis iaitu pengerasan di sekitar payudara akibat radioterapi yang menyakitkan
  • Lebih Kromosom : 20 berbanding19 kromosom - Membantu melanjutan usia
  • Kuasa Antioksidan - 40 X lebih tinggi
  • Polifenol yang penting dalam Anggur Muscadine : Elagik Asid, OPCs (oligomerik proanthocyanidins) & Kuercetin
  • Anti-kanser, antioksidan, anti-inflamasi
  • Kebaikan Polifenol Anggur Muscadine: Anti-kanser, menyokong kesihatan sendi, mengurangkan kedutan, mengurangkan risiko penyakit jantung, mengurangkan komplikasi diabetes dan mengurangkan risiko bronkitis├╝ & penyakit lelah.


Lobak Ungu 
Mengandungi polifenol Anthocianin yang amat berkuasa untuk:

  • Antioksidan
  • Anti-inflamasi
  • Agen Anti-bakteria
  • Mengurangkan kolesterol Kebaikan kesihatan
  • Meningkatkan fungsi imun
  • Meningkatkan penglihatan visual
  • Antibiotik semulajadi
  • Melindungi daripada penyakit jantung



Elderberry Eropah (Sambucus Niagra) 

  • Mempunyau ciri antioksidan yang kuat.
  • Juga kaya dengan Vitamin A, B, C dan nutrient seperti asid amino, caretenoid, tannin dan rutin.
  • Sangat berkesan mengubatai simptom flu.
  • Kaya dengan anthocyanin: memberi kesan anti radang.
  • Merendahkan tahap kolestrol dan menghalang oksidasi LDL.
  • Perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular.
  • Mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.


Polygonum Cuspidatum

  • Sumber yang unggul bagi Resveratrol
  • Akarnya ("He Sho Wu") kaya dengan kandungan resveratrol
  • Digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China & Japan selama lebih 100 tahun
  • 100% semulajadi
  • Min. 98% tulen
  • 100% bebas emodin = Selamat dan Mudah diterima oleh tubuh
KEBAIKAN MAKSIMUM

Menyokong kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular
Menyokong kesihatan otak
Menyokong fungsi imuniti dipertingkatkan
Menyokong fungsi sendi
Menggalakkan panjang umur sel
Meningkatkan tenaga selular
Menggalakkan kesihatan yang baik dan kesejahteraan
Menyediakan sokongan antioksidan

Shaklee hanya menggunakan anggur khas super dalam formula Vivix? Itu betul, saintis Shaklee menumpukan perhatian pada anggur yang luar biasa super, yang dikenali sebagai Vitis rotundifolia. Ini adalah satu-satunya anggur terdapat dalam alam semula jadi dengan tambahan kromosom, yang saintis percaya meningkatkan lagi profil polifenol dan manfaat kesihatan yang berpotensi. 

Testimoni VIVIX

PUAN NORMAH
Aslamulaikum dan selamat sejahtera,nama saya Norimah, saya seorang surirumah sepenuh masa dan saya berumur 58 tahun apa yang menjadi masalah kepada saya ialah apabila saya membuat kerja rumah atau pun memasak tangan saya akan merasa kebas dan bila berjalan lebih sedikit maka betis saya pula yang sakit. Untuk ini sudah bermacam produk yang saya cuba... contohnya. supplement calsium, glucosamine dan yg lain2 yang ada di farmasi. saya juga telah berjumpa dengan doktor pakar ataupun tidak pakar. Mereka kata biasalah ni untuk orang dah berusia. Setelah lama berusaha maka saya diperkenalkan dengan shaklee pada 2 tahun lepas dan semenjak itu saya mula makan kalsium, gla, vita- c serta omega 3 dari shaklee. Alhamdullilah saya merasa kekurangannya dari setiap hari kepada 3 kali seminggu tetapi saya tetap merasa kebas di tangan itu dan sakit di betis setiap kali bekerja kuat terutamanya bila kenduri kendara.Pada awal januari 2010 saya diperkenalkan pula dengan produk baru dari shaklee iaitu vivix, dan apa yang menarik perhatian saya ialah produk ini boleh mengembalikan badan saya menjadi muda 25 tahun....bab ni saya rasa mungkin ramai yang tak percaya!. saya pun sama juga...dalam hati berkata betul ke ni?, tetapi saya telah kenal Shaklee 2 tahun lepas dan selalunya apa yang di claim oleh shaklee adalah dijamin berkesan.jadi saya pun membeli produk ini. dan mencubanya.Hari pertama dan kedua saya tidak merasa apa-apa perubahan yang ketara cuma saya rasa saya tidak mudah penat walaupun seharian buat kerja di rumah.Hari ketiga saya ada majlis yaasinan ( majlis baca yasin beramai2 di rumah) dan saya seperti biasa akan memasak utk menjamu mereka yang datang......pada kebiasaannya apabila saya membuat majlis begini tangan saya akan merasa kebas dan betis saya mula sakit...Tetapi amat menakjubkan kerana satu hari tu saya tidak merasa sakit walau sedikitpun...adakah ini disebabkan vivix! setelah selesai majlis dan sampai waktu tidur malam saya masih tidak merasa apa2 malah badan saya tidak rasa penat sedikit pun. keesokkannya saya telefon Jess dan memberitahunya. baguslah katanya badan dah jadi muda latu. Betul ke badan saya dah jadi muda?? kalau betul saya merasa amat berterimakasih kepada vivix kerana dengannya saya tidak lagi mengalami sakit2 seperti dahulu. malah badan saya sentiasa rasa segar..


CIKGU KAMARULZAMAN
Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

My name is Kamarulzaman, I am a teacher who works in Johor.  My testimonial is about my son who was diagnosed with a low red platelet cell count or the doctor said as ITP.
4 years ago when he was diagnosed with this disease I was devastated and I went to the specialist to really identify what is the problem?...  Because this situation can lead to 3 condition either a malfunction of the sum-sum tulang, ITP or leukemia. So I have to make sure what it is? After a few checking procedure by the specialist hospital, thank god it is not the either 2 and it is confirm ITP and the doctor say there is no cure for this.
            My son went for the treatment to monitor the red platelet cell of his body, the condition never improved and my son red platelet cell is always at 90 000 to 120 000, sometimes when it goes under 50 000 then he would be hospitalized.  (Normal person platelet count 150, 000 – 450 000) this was going on until the doctor tell me that one of my son lung is damaged and need surgery.  Since my son is still in school I would not like him to be operated.  Then, the doctor suggested him to take steroid. Well this have gone far enough because with steroid the side effect will be more ruining to my son health. So I try to find other solution in providing the healthcare for my son. That is why when Jess suggested Shaklee supplement a year ago for my son I just give it try. At that time my son is taking Vitalea, Vita-C and Nutriferon. The result is good because my son red cell platelet count maintain at 100 000 – 120 000 and I can see he can be slightly active because of this.
            In January 2010, Jess recommended me to try VIVIX with the supplement that my son already consuming. I was at first curious because can this product really build the new cell for our body. Well anyway there is no harm in trying a good supplement like Shaklee so I give it a try. On the first 3 days of consuming the product my son red cell platelet count drop to 93 000, so I call Jess what happened? He said wait a week and see for the changes because the body is readjusting the new nutrition.
            After a week I take my son for another test and to my surprise the platelet count shoot up to 170 000. This has never happened before and the doctor is surprised with the result also.  That night I was so happy for my son because now he gets a chance to live a normal life. Thank you! Vivix.

PUAN  FARIDAH
My name is Faridah and i am from Johor Bahru, my story happened a few years back when i got an attack for stroke, since i recovered from it my body is always under medication from doctor and i feel that my body always in fatigue after a walk or a long day, means that my body can't be 'renyah' (malay word for can't do a lot of thing with the body)....Another thing that bother me is my sinus problem that have been blocking my nose every morning and already i tried a lot of treatment for this you name it, the candle, the aromatherapy and everything that is to try.


I met Jess when i was picking up my 2 daughter from school, he also is picking up his son at the school  and we both chit chat while waiting for our children to come out. After a few minutes, he said that he have a wonderful product called vivix that he want to show me. At first i am skeptical about it because i have tried a lot of product but since he want to show me why not it is no harm. So when he show the pamphlet the first thing that attracted me is the word Shaklee, because just in the morning my friend told me about how she bought shaklee for her infertility problem and i laugh at her and telling her "ada lagi ke shaklee ni?" and now again i hear the word shaklee. so back to the story, the 2nd thing that attracted me is the word fatigue and nerve problem because since the stroke i have this problem of remembering things. So i told him that i would look into it and ask my husband. That night i ask my husband about it and he agreed to let me buy it ( love my husband for this) and straight away give the money for it. so i contacted Jess to send me a bottle.

On my first day of Vivix, i opened the bottle that look like a cosmetic container but very interesting to look at and sip my first taste of Vivix, it is very thick and taste good too. After that i went to work as usual and for the rest of the day i don't feel anything that change inside me. Coming home that night i was surprised because all this while when i come back from work i will feel the fatigued in my body but coming home that night i feel energetic, i wonder if Vivix works really this fast but i said maybe i don't use my body that hard that day so i went to sleep. For years when i went to sleep in the middle of the night  i will wake up and drink water because my throat feel "pering" (malay word for very thirsty) but not that night i am surprise because i woke up and it is already morning.

That morning i feel strange because what i feel that i can breath easily without the feeling of blocked nose, and  i feel so excited because there is no more running nose and i can breath the fresh air in the morning, this sensation only i get after i went for a resdung treatment. I feel so excited that i can't wait what this wonderful product will do more for me that day, because in just one day it work a miracle for me!

On the 2nd day of Vivix i feel that my body is like recharge and turn into a new me because i don't feel the tiredness and the fatigue that haunted me before. even when my family and i went to the shopping complex to shop for our things. Before i have to rest a few times and when i climb the stairs i will feel a short of breath. Now it is no more! i can walk the whole day at the shopping complex and not even feel the pain in my feet that i always had. i called Jess and told him about it. He said congratulation your body has been renewed.

Yes! my body has been renewed thanks to Vivix that make it happened!  I am now so passionate about Vivix and so belief in the product that i stop taking my medication for high blood, until now it has been 5 days since i drink vivix and my high blood doesn't rise, my body feel wonderful and renewed, i also can't wait what vivix will do to my skin, the age spot. I am very excited about this product that i want to share it with all my friends and family. Thank You VIVIX!
  







** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Hubungi saya untuk tempahan dan maklumat lanjut.

Azlin Jaafar
Shaklee Independent Distributor

ESP


ESP - Energizing Soy Protein




TAHUKAH ANDA?
-----------------------
1- Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita.
2- Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.
3- Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti:-
-Membina sel-sel baru
-Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
-Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru

KENAPA ESP SHAKLEE?
-------------------------------
~Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian.
~Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol.
~Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif.
~Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.
~Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.
~Kandungan lemak sangat minum iaitu (1gm)
~Tanpa laktosa~ Kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.
~Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet.
~Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.
~‘Versatile’ kerana boleh dicampur dengan sebarang minuman kecuali kopi dan teh.

KELEBIHAN SHAKLEE ESP UNTUK ANDA
---------------------------------------------
1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3) Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang dari sebulan hanya dengan ESP.
6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
8) Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

SIAPA YANG PERLU AMBIL ESP
-----------------------------------------
1) Ibu yang sedang hamil
2) Ibu yang sedang menyusukan anak
3) Orang yang ingin mengurangkan berat badan
4) Orang yang sentiasa inginkan kulit yang cantik
5) Orang yang baru lepas menjalani pembedahan
6) Orang yang inginkan kesihatan optimum
7) Orang yang ada masalah kesuburan
8) Sesiapa sahaja yang menginginkan taraf kesihatan yang lebih baik………….

Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? 
Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat terjaga dan tentunya TERBAEKK!!


for more info, pm me :

sms/ call/ whatsapp ---> 012-3769117

Saturday, 18 May 2013

Penyelesaian kepada PERUT BUNCIT


PERUT BUNCIT? SHAKLEE ADA JLN PENYELESAIANNYA !

Perut Buncit!!! Arghhh!!! 
Semua wanita tidak suka mengalami masalah ini. Lebih2 lg wanita yg telah melahirkan anak. Perut buncit iaitu perubahan pd fizikal membuatkan kita sebagai wanita berasa rendah diri untuk berhadapan dengan org sekeliling. Jadi apa patut kite buat?? Takkan nak biarkan? SHAKLEE ada alternatif untuk menghilangkan masalah ini.

Lecithin.

Kenapa?




Kepentingan Lecithin : 
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :
 

  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.
Kegunaan Lecithin :

PALING UTAMA
 

  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
PENTING UNTUK FUNGSI OTAK 
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.
UNTUK WARGA TUA 
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.
UNTUK PENGHADAMAN 
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
UNTUK SEL 
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita
UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG) 
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.



Berminat??? Hubungi saya segera...012-3769117

Advanced Joint Health Tablet


Advanced Joint Health Tablet Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan



Advanced Joint Health Table (AJH), rasa ramai lagi yang tak tahu pasal produk bagus dan baik nie..so meh nak terangkan serba sedikit dulu tentang AJH ini..


- "Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat

 Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi. 

 Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. 

 Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%"

credit to Shaklee Malaysia 



Okeh..kalau nak tahu, ingredien utama di dalam AJH bertindak dalam jangkamasa seawal LIMA HARI hampir 28% lebih pantas dari yang didakwa oleh satu jenama terkemuka kebangsaan!! Dalam masa LIMA hari dah boleh rasa kesannya okeh!!

Ciri-ciri AJH:

  • 100% bebas kekerang
  • 100% vegetarian
  • 100% bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik
  • Hanya dua caplets sehari
  • Caplet yang mudah ditelan
  • Tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet
  • Bebas gluten

    SO APA TUNGGU LAGI?? HADIAHKAN PADA IBU BAPA ANDA YANG TERSAYANG!! :)

    GLA


    Kebaikan GLA Shaklee

    Ramai yang tak tahu kebaikan GLA ini. GLA·atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita.Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.



     
    Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni

    • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
    • Membantu meningkatkan kesuburan
    • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
    • Membantu dalam menangani menopus
    • Menguatkan kuku dan rambut
    • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
    • Membantu menangai ekzema
    • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
    • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
    • Menguatkan imuniti tubuh
    • Memperlahankan proses penuaan
    • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
    • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
    • Mengawal kolesterol
    • Untuk fungsi saraf
     
    Memang banyak kan kebaikan GLA complex nie? Kalau period tak teratur tue, elok sangat ambil GLA, dan ada yang berjaya hamil dengan GLA. Alhamdulillah. Kita kena usaha, baru Allah nak bagi. Lepas usaha tawakal, doa. InsyaAllah. 
    Ha, yang paling best, ada testi ambil GLA pun kulit cantik, yer la dalam GLA ada Vitamin E yang asli. 
    Meh la kita baca testi-testi yer.




    nak dapatkan dgn HARGA HOT GILA??