Monday, 12 October 2015

TIPS BAKAR KALORI TANPA BERSENAM DI RUMAH


Nak kuruskan badan tapi malas nak bersenam. Tak tau dah macam mana lagi nak buat untuk menghilangkan setiap spare tyre yang memburukkan mata memandang. Tapi...tahukah anda tanpa bersenam juga anda mampu kurus?? Ada 4 cara yang paling simple anda boleh buat dan lebih best lagi aktiviti ini boleh dilakukan secara santai bersama orang-orang tersayang. Check it out!!
  Image result for susun atur perabot bersama-sama1) Susun atur perabot dalam masa 1 jam.

Tahukah anda, dengan hanya melakukan aktiviti di rumah juga mampu membakar kalori dengan banyak. Tak perlu berjogging keliling taman atau melakukan rutin aerobik bagi memastikan kalori dibakar lebih cepat. Dengan hanya melakukan pengubahan susun atur perabot di dalam rumah tanpa henti selama sejam, anda mampu membakar kira-kira 405kcal. Banyak bukan??Image result for exercise2) Menari.Menarilah dan bergembiralah bersama-sama keluarga anda di rumah. Aktiviti santai bersama keluarga pasti menyeronokkan. Bukan sahaja mengeratkan hubungan sesama anak-ibu, dalam tempoh 45 minit tanpa henti itu anda juga mampu menyingkirkan 230kcal tanpa anda sedar. Hebat bukan??

Image result for hubungan seksual3) Hubungan intim

Ssyyy...ini adalah rahsia dalam bilik tapi ini adalah satu kenyataan yang anda perlu tahu. Setiap kali melakukan tanggungjawab "bersama" ini, anda boleh membakar sehingga 65 kcal. Just imagine aktiviti terlaksana at least 3 kali seminggu?? Setiap hari?? hahahaha...Solid badan kita oihh.. Nah, anda kira sendiri, buat calculation sendiri...We see how it goes...hehehe

Image result for bersiar-siar di taman

4) Bersiar-siar

Nah..bawak anak-anak anda beriadah di taman setiap petang...bonusnya...anda kehilangan 45kcal setiap 10 minit. Syaratnya anda perlu juga melakukan sebarang aktiviti walaupun sekadar berjalan-jalan. Bukan hanya duduk mengadap tab atau smartphone tau...


********************


Mudah kan?? Hanya bersama-sama keluarga dalam sejam, banyak kalori yang boleh disingkirkan dari badan kita. Nak kurus mudah...cuma antara nak atau tidak. Buangkan sifat MALAS dalam diri...pasti berjaya nanti. PERCAYA lah!!

Salam sayang semua dari Kak Lyn. Jangan malas-malas yer..


********************

Nak order dengan harga menarik dan konsultasi percuma?

Boleh Hubungi saya:

Azlin bt Jaafar (Lin) : 012-3769117

Email: lindegreat@gmail.com
FB: Azlin Jaafar 


Pengedar Sah Shaklee, Khidmat COD Daerah Balakong, Seri Kembangan, Serdang dan kawasan sekitarnya
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

0 comments:

Post a Comment